Ruokablogilistan kärjessä

torstai 18. heinäkuuta 2013

Voileipäkakku kuin hattu

Tarkostus on nakata vaatteet niskaan tuole kattilakakulle.

Alotellaan tekkeen kuorrutus.
Samoja aineita käytettään mahollisimman palijon mitä käytettiin täytteisiinki.

 
 Tarveaineet pääsääntösesti tässä. Viinirypäleet ja katkaravut on hieman sivummalla.
Ravut on sulaamassa jotta ehtivät vähän ´kuivahtaa´.


 
Eli, vatkattaan kerma, lisätään ranskankermaa puol desiä, lisätään, majoneesia puol desiä,lisätään herkkukurkun lientä pari lusikallista.
Itteppä päätät mitä laitat minkäki verran jos nuista on joku suosikki, vaikka ranskankerma ja vähemmän suosikki majoneesi.
Kierros ja toinen suolaa, pari teelusikkaa sokkeria, pari kierrosta mustapippuria ja toista senttiä pitkä nauha piparjuuritahanaa.
Vatkattaan vaikka lusikkaa apuna käyttäen siliäksi. Sotkettaan vielä melekeen paketillinen savuporotuorejuustoa ja uuestaan vatkattaan. Yrttituorejuusto ois ihan pop mutta son loppu - ko son niin pop. Keksintö jääkaappiin seuraavan työvaiheen ajaksi.

Siliputtaan koristeaineet ihan minkä kokosiksi itte mieltää. Mie jätän aika hyvän kokosiksi että saan semmoset koristeet ko mie halvan. Tee sie niinku sie halvat.


Sitten se odotus. Eli miten sille kattilakakulle nyt kävi.
Ensin kaivetaan esille joku ämpärinkansi tai muu hyvä. Mitotettaan että se mahtuu jääkaappiin tai muuhun kylymään. Hyvä. Sitten se pessään. Sitten vuorattaan se leivinpaperilla ja teipattaan pohojasta kiini ettei karkaa ko kohta on vauhtia ja vaarallisia tilanteita luvassa. Tiäthän sie.


Ja nyt se kattila ulos kaapista, kelemut eestä pois, vasta askarreltu alusta päälle, kippaus nurinniskoin ja kattila veke eestä. Niinku keikautuskakku. Tee silleen.


 
 
Kelemut pois ja kuorrutus jääkaapista sekä koristeet viereen.
Alakaa se hauskin vaihe.
Nuolijalla lärpsäytät kakun päälle soossia ja ruppeet levittelleen tasasesti ympärille.
Nuolijalla on heleppo silottaa nuo reunatki, tullee ko ittestään.
 
 
Ko tämä kerta alako näyttään ihan hatulta niin miepä päätin laittaa koristeetkin sen mukkaan.
Katkaravut ihan alas, net voi olla vähän vetiset, sitten kierros kurkkua, kierros tomaatti - juusto nauhaa, sitten mie innostuin tekkeen tuota yläossaa ja pakkasin sen täyteen leikkeitä nii eipähän tarvi ottaa liian isoa pallaa kakkua sen takia että saapi makkaran.
Sitten mie koristelin sen leikereunan viinirypäleillä jotta peittää kivasti epämuodostumat.
Sitten chilimeetvurstia ylös, persiljaa reunakiekka ja loput sinne tänne.
 

Tämmönen siittä sitten tuli.
 
Ja sisältä se näyttää tältä:
 
 
Leikkuulapiona käytimmä paistinlastaa.

Kakku oli kostunu oikeen hyvin kuten huuletkin kärkkyessä.
 
Hintaa luomukselle tullee noin 30€ ja tästähän kyllä syö. Nih !