Ruokablogilistan kärjessä

lauantai 27. heinäkuuta 2013

Jäläkkäriksi kahavirinksu

Otama taas blenderi esile.
 
 
Jätskiä kolomatta senttiä paksu siivu,
kahaviliköriä ainaki sen nelijä senttiä,
jääkahavijauhepussi
maitoa niin palijon että riittää kahteen lassiin
 
Kaikki vain sekasin ko tukka aamusin.
Kaatellee lasseihin tai juokoot kannusta.
 
Pääasia että maistuu. Nih !
 

 

Meloniliköririnksu



Pikkusen pimiä kuva mutta raikas juoma.

Se tehhään näin :
Ota blenderi.
Laita sinne kappale vaniljajäätelöä tai kotitekosta mangojäädykettä niinko mie tein.
Sitte lorota pääle meloonilikööriä ainaki sen nelijä senttiä.
Nyi kymmenen sitruunamelissan lehteä.
Rutista puolet sitruunasta iliman siemeniä, net voi pukata vaikka kukkamultiin.
Kaaja sekkaan kuohukermaa puolisen desiä.
Sitten vielä maitoa niin että piisaa kahteen lassiin.
Sekotan ihan tasaseksi möhönäksi.
Koristeina roikkuu pari melonin palasta.
Neki ois parraita ko jähyttäis ensin jääkaapissa.
Tästä maistelleen , Nih !

Metästäjän leipää talon tappaan

Tarkotus on ihan aluksi saaha jauhelihamassa tehtyä. Kaappia kaivaessa ja ympärille pälyillessä monasti hoksaa vajjaita purnukoita ja jottain jämiä niin non hyvä käyttää poies.
Pannu kuumaksi ja siliputtaan sinne yks kertaa punasipuli ja viitisen senttiä purijosipulia, misä kohtaa son nyt menosa. Net saa vähän paahtua.
Sitten kuluhoon laitettaan se jauheliha, yks kananmuna, muutama ruokalusikka korppujauhoja sekä puolisen desiä kuohukermaa - jäi eilen drinksuista yli.
 
Otama mortteli.
Laitama sinne nelijä kynttä valakosipulia, kouranpohojallinen viispippurisekotusta - kokonaisia.
Hyppyselinen merisuolaa, aavistus inkivääriä, yks kuivattu chili, pari kaffirilimetinlehteä (joskus mie vielä opin sen kirijottaan oikiala tavala), varovasti savupaprikajauhetta ja vähän sokeria. Kaikki murskaksi ja sitten ölijyä päälle. Ihan rypsi käy.
Saa lorottaa vaikka puoli desiä.
Lusikka kätteen, huiskautus ja raaputettaan kaikki jauhelihakuppiin.
Pannu tyhyjäksi sammaan massaan ja kaikki sekasin ko seinäkello.
Antaapa turvahtaa.
Lusikalla voit tehä siihen pintaan jakoviivat.
 
 
Massan tekkeytyessä siliputtaan tuoreita herkkusieniä 10 kpl, tai parisattaaa rammaa, tai sen verran ko tuntuu hyvältä.
Sitten siliputtaan sitä sammaa purijoa taas viis senttiä, saatto mennä seittemänki.
Teflonkattila, sinne vähä ölijyä ja vähän voita, currya, valakopippuria ja merisuolaa.
Net saa lämmetä.
Hökkeet pääle ja toinen pannu levylle.
 
Siivua kaheksan kaistaletta emmentaalia taikka muuta hyvvää kovvaa maistuvvaa juustoa.
Tehe niistä tasaneliö.
Jaa se keskeltä.
Nyt pitäs olla nelijä tasakekoa juustoa.
 
Ota yks nelijäsosa jauhelihamassaa kouraan, tehe lusikalla siihen halakeama - niinku pitaleipä, ja sullo yks nelijästä juustokeosta sinne sissää.
Taputtele ja pyörittele isoksi muhkeaksi pihiviksi.

 
Ko kaikki pihivit on tehty samanmoisiksi ja paistin pannu on jo kuuma niin eiku
töihin.
Pannuun elä laita ennää mittään rasvoja, net tullee tuosta massasta valumaan ja pärskyyn varmasti pääle asti. Muistikko essun ? En minäkään.
 
 
Pihivit paistuu, sienet ja sipulit on maustunu niin loraura kuohukerma sekkaan, Sais keittyä kassaan asti. Pitäs kastikkeeksi saaha se.
Ota yks ruispuikula ja halakase se. Saa kaks annosta kerralla, taikka ei tuu ainakkaan niin paksu pohoja ko ottaa vain toisen osan käyttöön. Mie tehen kaks annosta ko muilaki on näläkä. Pihivejä saa paistaa enshättään kolome minuuttia per puoli ja sitten kääntää taas. Joson oikeen kuuma pannu niin äkkiäkös se kärvähtää joten käännä aina ko tuntuu tarpeelliselta.

Levitä pihivejä irti toisista sen verran että sinne välliin mahtuu yks solakka ruispuikula. Laita repasu puoli alaspäin ihan vähäks aikaa, pikkasen imasee kosteutta vain.

Joson niin jottain tuoretta ois hyvä laittaa lautaselle. Mulla jäi salaateista rucolaa, cosmopolitan salaattia ja paprikkaa. Eilisistä rinksuista jäi melonia. Näitä sitten sinne reunalle tuomaan rappeutta ja makkeutta

Nakkaa leipä lautaselle salaatista ohi, pihivi pääle ja sitten lavo kassaan keittinyttä soosia niin palijonko tuntuu että piisaa. Josei se kerenny tähän näläkään paksuuntua niin laita maitoa lassiin kaks ruokalusikallista ja pari teelusikkaa pottujauhoja,vehenäjauhoja tai maissitärkkelystä. Pikapaksuta ite.


Täsois taas mahan täytettä ihan yltäkyllin. Juustoki kerkesi sullaa varsin hyvin, ei kuiten kiehu.
Ohan se hyvvää. Nih !
 
Nelijän annoksen yhteishinta 8€.