Ruokablogilistan kärjessä

perjantai 12. heinäkuuta 2013

Lämmin potturuokasalaatti


 Sainhan mie alakaa taas tekkeen sitä ruokaa. Kauhia ko aivan poltteli saaha mielesä pyörivvää resähtiä.

 Ihan aluksi pistettään hellu tai joku muu käypä huuhtelleen potut (1 kg uusia), jos pittää kuoria niin kuorimmaan. Sitten se saa toimeliaana laittaa ne kiehuun suolavetteen ja alottaa silppuamaan nippusipuleita. Ilman vartta meillä ko noli menneet häijyiksi. Ja nippu tilliä kans. Samale lauvale. Itte laitat paketin pekonia (140g) paistummaan jonkukkaan kokosina palasina, munat kiehuun 4 kpl, ja palottelleen herkkusieniä, tuoreita, rasiallinen. Ota sopevan iso kapusta käyttöön. Pärijää yhelä koko matkan. Pekonit ko o saanu väriä niin sienet sinne kans ja mustapippuria myllystä mauksi.

Ko potut on kypsät niin otama ne siutti.


 Ko munat on kiehunu riittävän kauan niin pesastaan pikkukattila uusiokäyttöön. Munat saa jäähä lavuaariin jähtyyn. Pikkukattillaan ensin veistellään voiklönä,lorautettaan pari lusikkaa hunajaa,pari kierrosta suolaa ja  sitten sinne suljautettaan valamiiksi palotellut sipulit ja tilli. Ei voi olla tämän helepompaa. Tarkotus on sekotella kaikki pehemeiksi. Pottujen pääle kans kierros suolaa, tais mennä kaks.


 Samala tovin ko voi ja sipulit tekkee omiaan sekä sienet ja pekonit möhii pannulla niin voi palotella suippopaprikan ja mozzarellan..tai kaks mozzarellaa, ne saa parraiksi repimälä käsin palasiksi.


Työvaihe näyttää tältä.


Ja tältä. Ko tätä jatkaa niin voi sen voisulakastikkeen sekottaa pottuihin immeytyyn silläaikaa.



 Samala lauvala misä silppus sipulit ja tillit niin voipi pilkkoa kananmunat niin ne saa vähä makuja matkaan. Ja potut senkun jatkaa maustumista. Ko soosi on melko hyvin vettäytyny piiloon niin kaaja pekonisieniseos sinne vain sammaan kattillaan ja munat päälle. Sekota isola kapustalla.Sillä samala.



 Täsä meilon kattilasa kaikki lämmin ja leikkuulauvala kaikki kylymä. Voi että son hyvvää ko paprika rapsahtellee tuorerapiana.  Nyt nämä saa sekottaa keskennään ja purkki smetanaa völijyyn. Sekota sillä samala isola kapustala varovasti ettei potut hajoa vallan tyystin. Ne saa jättää nelijäsosa potunkokosiksi.


Täson kaikki valmiina. On lämpöstä sallaattia ja on semipirskahtelevaa viiniä, melko makia, hyvä. 

Enstaina sen sallaatin voi miedolla lämmöllä taas hämhäyttää ko voi olla ikävä syä paakkuuntunutta voita.

Namimaiskis !

Tästä satsista syö varmaan 6 annosta aikuset ihimiset ja hintaa tulee  likipäin 8€
+ Estrella viini 6,69€