Ruokablogilistan kärjessä

lauantai 26. huhtikuuta 2014

Pekonimunamuffini

No nyt sitten ideanikkari pisti taas nystyrät savuamaan ko otin keittiövuoron ittelleni heti aamutuimaan.
Enshättään tehin sinappitillimajoneesia valakolöökillä jotta ehtis vähän jähämettyä. No ei ehtinyt. On huomenna parempaa. Hyvvää soli siltikki.

Se meni näin

Lähes täys nippu tilliä
Tuubi hyvää sinappia - semmonen retkituubi
Kananmuna
4 kynttä valakolöökiä
Valakopippuria
Suolaa
8 tl sokeria
2 rkl vaahterasiirappia
3 tl väkiviinaetikkaa

Nämä blenderiin ja sekasin

½ dl kuumaa vettä

Sekota

Ruppee lorottaan ölijyä siihen malliin että seos on sopivan paksua (½ litraa riittänee)

Lasipurkkeihin. 2 kpl . Ja jääkaappiin tai muuhun kylymään. on huomenna hyvvää.

Ja pääasiaan ! Uuni 200 ´C heti päälle.

Ota muffinivuoka ja voitele motit juoksevalla margariinilla ja liisteröi pekonisiipalleet siihen kiinni.

Ota kuluho johon laitettaan :

5 kananmunnaa,
 ½ dl kuohukermaa
4 maustemittaa suolaa
mustapippuria suoraan myllystä
½ dl hyvää juustoa paloina/raasteena/suikaleina
provencen yrttejä
ruohosipulia

Sekottele lusikalla tasaseksi sosseeksi. Kippaile vuokiin siten ettet ylitä pekonia.
Ronkase pohojalle painuneet juustot matkaan jotta kaikki saa.
Jos massa loppuu kesken niin lisää kananmuna ja 1-2 rkl kuohukermaa.

Uuniin duuniin 30-35 min . Käy välillä taivastelemassa kuinka kuohkean isoiksi ne paisuukaan !
On hyvä kun pinnan väri miellyttää .



Syömään !