Ruokablogilistan kärjessä

keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Voileipäkakkua ja juustokakkua

Tästä tullee pitempi rojekti niin pätkimä vähän. Tarkotus on siis valamistaa kaks kakkua sammaan aikaan. Ei oo vaikeeta. Kello on jo sopevasti ilta.

1. pue oikeen mieleiset vaatteet ylle - itse suosin villasukkia, yöhousuja ja rentoa toppia
2. siivoa keittiö että mahtuu hässäämään
3.laita katkaravut siivilään sulaamaan

4. keitä lakritsakinuski jähtymmään näin
- kaaja kuohukerma kattillaan
- pätki sinne 9 kick-patukkaa
- hämmennä niin kauan että son sulaa kuplivaa massaa -  kinuskia
- laita johonki kulhoon jäähtyyn josei ole kauhiasti pikkukattiloita




Sillä aikaa ko kinuski paksunee niin murskaa paketti kaurakeksejä, sulata vajaa 50g voita, loraus maitoa ja sekota ne keskenään.



Tämä massa levitetään tasasesti irtopohjavuokaan leivinpaperin päälle.


Kinuski jähtymässä, pohojamassa oikealla paikalla - laita liivatteita likkoon nelijä kappaletta.
Vatkaa kermavaahto.
Lisää pakka maustamatonta tuorejuustoa ja purkki maustamatonta pehemiää rahkaa.


Lorota sekaan puolet ei niin kuumasta kinuskista, hämmennä.
Kiehauta jottain nestettä vaikka banskulikööriä muutama lusikallinen.
Uita liivatteet sinne ja kaaja massaan.
Levitä massa pohojan päälle ja hunnuta keksintö jääkaappiin.


Laita kolome kananmunnaa kiehummaan.

Tehdään täytteet: Ensin iso kulho johon vatkataan flora kuohukerma, sitten sinne laitettaan majoneesia desin verran ainki, suolaa, herkkukurkkujen lientä pari lusikkaa. Vimppana muttei vähäsimpänä ranskankermaa.
Jaetaan tästä toiseen astiaan kolomasosa.

Palotellaan paprika, herkkukurkkuja, makkarat, persilja.
Lisätään nämä ja tuorejuusto isompaan satsiin.
Valitte joku hyvä juusto - paras.  Yrttitarha ehkä se paras. Maista aina ennenko laitat jottain uutta juustoa, se voi olla pahhaa. Ne dieettijuustot sais pukata roskakatokseen samala kärryllä ko tulevat kauppaanki. Pthyi. Ihime sivumakuja.



Toiseen kuluhoon laitetaan jatkoksi rasia raejuustoa, sulatetut katkaravut, siipaloijut kananmunat ja nippu tilliä. Maista aina välistä että ittekki tykkäät. Lissää sitä mikä ei maistu. Tai peitä maku.

Keksi ensin joku alusta voileipäkakulle, vaikka uunipelti. Vuoraa se leivinpaperilla.
Mie olosuhteitten pakosta - mökkeillessä- kelmutin kattilan sisäosan. Rakennan kakun sinne.



Ala kynsimmään paahtoleipien reunoja irti. Voit pakata ne pussiin oottammaan uusiokäyttöä.
Itse leikkaan ne veitsellä, ensin pinon muutaman päällekkäin ja sitten säälimättä päät irti.
Paitsi jos on käynyt leipävarkaita niin ei taida olla vara kavennella viimisiä siivuja.

Keitä vettä, mausta se tai laita sinne lihaliemikuutio. Tämä on kostuke ja sitä tarvittaan palijon,.
Ainaki joka leivälle kauttaaltaan mitä lavot kakkuun. Mie maustoin suolalla, mustapippurilla ja hunajalla. Keitin varuiksi puol litraa nestettä.

Tee eka kiekka leipää valitsemaasi alustaan, kostuta ne, lisää kinkkutäyte kauttaaltaan.
Lavo uus kiekka leipää, kostuta ne, lisää katkaraputäyte kauttaaltaan.
Lavo uus kiekka leipää, kostuta ne, lisää kinkkutäyte...




Lavo pintakiekka päälle, kostuta hyvin ihan joka ikisestä kulmasta, niputa kelemulla ja lämäse joko paino päällä tai iliman kylymään yön yli vettäytyyn. Mie laitan painoksi juustokakun, joka on kans oottelemassa huomista päivää. Sitä vuorikelemua on hyvä olla sen verran että sen käännäyttää tuohon päälle suojaksi ko en kuitenkaan älynny mainita heti alussa että sen verran riskisti raapassee kaistaleita.



Nyt sitten se juustokakku ulos kaapista, kelmut eestä hetkeksi, loput lakusoosista päälle ja takasin kylymään. Sen kattilan päälle. Ei oo pakko lätkyttää reunoille asti. Ei tämä kovetu, on tahmea.


Ennää ei tarvi ko oottaa huomista. Sillon tehhään kuorrute ja koristukset.
Siihen asti syyään jotakin muuta. Nih !

Juustokakkuhan on oikiastaan jo valamis niin sen hinnaksi tullee noin 10€ ja siitä kyllä riittää.


Hätäkoristeet karkkipussista niin saattiin pikkasenkaan ilimettä syötävälle. On mitä kärttää.









Vähiten dieettiruokaa aamupalaksi

Ensteksi kaikki tarveaineet leikkuulauvalle ittiä miellyttäviksi paloiksi. Mieluiten syömäkokosiksi.
Täson paketti pekonia, iso nippusipuli varsineen päivineen - olivat kerranki hyvännäkösiä, kaks verimakkarraa ja pippurimeetvurstia pieni kiekko mausteitten puolesta.
Tippa voita voi laittaa ettei jässähä kiini pannuun mikhän ja sipulit pehemennee.


Mie tehen tällähaavaa valurautapannulla ja puuliedellä kaikki niin täsä voi tulla kuuma.
 
 Työvaihe, kaikki käden ulottuvilla ja mithän ei puutu.
 
 
Ko kaikki o paistettu miehleisen värisiksi niin siivutamma leipää mitä leivottiin pari päivää sitten.
Nyt poimittaan evväät kulhoon, leivät pannulle immeen kaikki paistorasvat.
Sitten vain leipä lautaselle ja verisuonettukkoonmössöä päälle !
Leipä immee mukavasti kaiken niin ei rasvaannu lautanen ainakkaan.
Napsittaan haarukkaa ja veitteä apuna käyttäen ääntä kohti.
 
Tästä syö 2-4, miten son näläkä.
Hintaa 5 €
 
 

Muurikkapiffit ja mainiot maissit

 
Pari tuntia sitten pistin lihat marinaddiin ja nytten oon kauhiasti hiillostanu grilliä.
Alotama muurikkapannun pesulla tämän valamistus. Muurikka tulille ja kauhallinen vettä niskaan. Antaa veen keittää yli ja hinkattaan grilliharijalla puhtaaksi. Ei maistu niin ruosteelta.


Tarveaineet tässä. Lihat löytyy hupun alta ja nämä pihet o hyvät olla ettei pala käsi.
 
Ko muurikka on kuiva ja hyvän olonen niin rasvattaan se voiklönällä. Ko se voi on valunu keskelle pannua niin ei muutako lihat sinne käryämmään. Riippuen pannun kuumuuesta niitä saa käännellä ja välillä nostella laijoille enämpi. Puitaki pittää muistaa lissäillä välliin, tämon pitkä rojekti.
 
 
Yrtit ja kaikki vain sinne ne antaa hyvän mavun soosille sitten.
 
 
 Sieläpä kypsyvät, ko se liha on kypsän näkönen eikä vielä palanu tai kuivunu kassaan niin sotkettaan kalija sinne. Ensin puoli tölökkiä ja kohta perrään toinen puoli. Käryää kivasti - muistithan syä jotaki ennenko aloit tekkeen ettei tuu karsea näläkä ootellessa. Mie ainaki söin - yhen nuotiomakkaran ylijääneeseen ressinkiin dipaten.
 Nyt kyllä passaa.
(Lue hätäressinkiohoje aikasemmista kirijotuksista vaikka).
 
Kalija on asettunu niin hulijauta yks purkki kuohukermaa pääle ja kansi perästä.
Sinne jätät tekkeytyyn. Pakko son välilä ravottaa kantta sen verran että vähän sörkkii.
Kerma tummuu melko nopsaan ja alakaa karamellisoitummaan ko se keittyy kassaan.
Ei oo vaarallista. Lihatki tummu sen kalijan kansa . Antavat mukavasti väriä.
 
 
Ko kastike on kohillaan niin laitappa sinne maissit. Voi ryökäle miten hyviä maisseja tullee - siet käsitä. Siittä soosista irtuuaa vaikka mitä parhaita aromeita. Muutako rullailet menemään vain.
Ja kansi pääle muhitutat sielä - voi että !

Sitten ko kaikki on valamiina niin otappa pari paahtoleipä siivua soosinimijäksi ettei mene haaskoille.


 
 Siinä sitä sitten on ja yrttituorejuustoa pääle että saapi jottain kylymää ja mehukasta vielä lisäksi.

Hintaa näille kaikille tullee jokseenkin 5 €.
 
Ja on kyllä maailman maistuvimmat maissit !
 

 

Heleppo marinadi grillilihalle

Lapataanpa pöyvälle kaikki mitä pittää olla soosiin
ja Iso laakea kuluko mihin tarvittavat lihat mahtuu.
Lorotettaan ölijyä niin palijon että pohoja peittyy, ei mittään hingata sitä ympäri astiaa ko antaa sen valua normaalisti omala painola. Sitten ruutattaan hunajaa vaikka kierros kierrokselta tehen spiraalin sinne ölijyn pintaan. Seuraavaksi huiskutettaan merisuolaa koko pohojan levveyeltä, ja pippurit kansa, jos o koko pippureita niin pakastepussiin kourallinen, pussin pääle liina ja nuiji rouheeksi vaikka paistinpannulla joset muuta äkkää.
Valakosipulin kynsiä viis, veittellä siipaleiksi, ei tarvi hienosäätää. Ja habanero tabascoa sen seittemän tippaa huiskis vain antamaan potkua, sitruunamehukin kävis.
Täsä vaiheesa läpsitään lihat astiaan, mulijautettaan pari kertaa ympäri ja yrtit niskaan.


 Tätä keksintöä sitten lämmitettään pöyvälä ainaki pari tuntia ja ohikävellessä käännellään lihat.

Hintaa marinadille tullee noin 1,5 €