Ruokablogilistan kärjessä

perjantai 13. syyskuuta 2013

Porkkanapiirakka talon tapaan

Pienen tauvon jäläkeen innostuin taas tekemään jottain.
Pittää heti kirijottaa ylös että muistan mitä mie sinne sotkin sekkaan.
Kutajoinkin näin.

Kuivataineet sekasin johonki sopevaan astiaan .

4 dl vehenäjauhoja
1 rkl kanelia
3 dl sokeria
1 rkl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
pari kieppiä suolaa

Toiseen astiaan  sekotettaan pienet vaahot pintaan
5 kananmunaa
muutama lusikka sokeria

Kattillaan
200g voita
4 raastettua porkkannaa
2 cm raastettua inkivääriä
ihanan tuoksusta
pittää vain sulattaa, ei muuta.

Kipattaan voiporkkanaseos jauhoihin, sitten lissäillään munavaahto sekkaan. Sähkövatkaimella viimeistelin.

Taikina leivinpaperoijulle pellille.
Uuni 200´C, keskitason alapuolelle, 40 min.
Uunista riippuen öögaa välillä.
Luota nenääsi.

Kuorrute:
50g voita
1 rkl limemehua
1 pkt perinteistä koskenlaskijajuustoa (250g)
2-3,5dl tomusokeria
1 rkl melonilikööriä (bols)

Sulattele voi , juusto sekä limemehu notkiaksi, lissäile tomusokeria sopevan palijon.
Massa saa olla paksu mutta notkia.
Lopulta heitettään ruokalusikallinen meloonilikööriä ittensä iloksi.
Liemi hieman kirkastuu ja makkeutuu niin kannattaa varoa sen tomusokerin kanssa.
Viimeistellään eli koristellaan haasselpähkinärouheella.


Ko son jähtyny niin ei muutako ääntä kohti !