Ruokablogilistan kärjessä

perjantai 11. lokakuuta 2013

Paistettu riisi Juhannussaaren tapaan



Paistettu riisi Juhannussaaren tappaan

2 dl riisiä
vettä
suolaa

1 pkt hornetteja/hot wingsejä/liekkisiipiä/tulista kanaa
öljyä
sweet chili soosia

1 pkt pekonia
1 sipuli
hunajaa

1 pss herne-maissi-paprikaa
vettä
suolaa

1 pss katkarapuja

2 kananmunaa

soijaa
voita

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele. Jäähytä lävikössä jotta kaikki vesi valuu pois.
Paista hornetit kypsiksi uunissa isossa vuoassa. Voipi paistella eellisyönäki ihan hyvin.
Lisää kypsien päälle loraus öljyä ja loraus chilisoosia, kiehauta vielä uunissa,
 uuni kiinni ja jätä jälkilämmölle jähtymmään.
Räävi kanat.
Poista kaikki syömäkelevottomat osat eli rustot ja luut,
ja jos joku ällö lerpale niin ota pois.
Laita hyvät palat takaisin vuokaan jossa on kaikki mausteet valmiina.
Riisin voit kipata kans valutuksen jälkeen vuokaan.
Keitä herne-maissi-paprika ohjeen mukaan. Valuta. Jähytä. Lissää vuokaan.
Sulata katkaravut kylmässä vedessä.
Pilko murusiksi asti pekoni. Paista kunnolla rapsakoiksi isossa kasarissa.
Kippaa syrijään toviksi ja paista sipuli voinokareessa kuultavaksi. Lissää tilikka hunajaa.
Sekota riisi-kanaseos pohjaa myöten ja lisää kasariin. Lissää myös rapia pekoni.
Hämmentele,sekottele ja paista kunnes riisi on kivan rapsakka.
Siirtele pöperö kasarin toiseen puoleen, toiseen puoleen laita pala voita ja kaksi kananmunnaa.
Paista kokkeliksi. Kun kokkeli on valamis niin isolla liikkeellä kaikki sekasin.
Myös katkaravut.

*Wink* Kuori ja lisää katkaravut vasta aivan lopussa kun muu ruoka on valamista.
Tullee muuten sitkiä ja kenkun makunen kumipallerosattuma.

Maista, lissää soijaa, lavo lautaselle ja eiku ääntä kohti !