Paistettu riisi Juhannussaaren tappaan
2 dl riisiä
vettä
suolaa
1 pkt hornetteja/hot wingsejä/liekkisiipiä/tulista kanaa
öljyä
sweet chili soosia
1 pkt pekonia
1 sipuli
hunajaa
1 pss herne-maissi-paprikaa
vettä
suolaa
1 pss katkarapuja
2 kananmunaa
soijaa
voita
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele. Jäähytä
lävikössä jotta kaikki vesi valuu pois.
Paista hornetit kypsiksi uunissa isossa vuoassa. Voipi
paistella eellisyönäki ihan hyvin.
Lisää kypsien päälle loraus öljyä ja loraus chilisoosia,
kiehauta vielä uunissa,
uuni kiinni ja jätä
jälkilämmölle jähtymmään.
Räävi kanat.
Poista kaikki syömäkelevottomat osat eli rustot ja luut,
ja jos joku ällö lerpale niin ota pois.
Laita hyvät palat takaisin vuokaan jossa on kaikki
mausteet valmiina.
Riisin voit kipata kans valutuksen jälkeen vuokaan.
Keitä herne-maissi-paprika ohjeen mukaan. Valuta. Jähytä.
Lissää vuokaan.
Sulata katkaravut kylmässä vedessä.
Pilko murusiksi asti pekoni. Paista kunnolla rapsakoiksi
isossa kasarissa.
Kippaa syrijään toviksi ja paista sipuli voinokareessa
kuultavaksi. Lissää tilikka hunajaa.
Sekota riisi-kanaseos pohjaa myöten ja lisää kasariin.
Lissää myös rapia pekoni.
Hämmentele,sekottele ja paista kunnes riisi on kivan
rapsakka.
Siirtele pöperö kasarin toiseen puoleen, toiseen puoleen
laita pala voita ja kaksi kananmunnaa.
Paista kokkeliksi. Kun kokkeli on valamis niin isolla
liikkeellä kaikki sekasin.
Myös katkaravut.
*Wink* Kuori ja lisää katkaravut vasta aivan lopussa kun
muu ruoka on valamista.
Tullee muuten sitkiä ja kenkun makunen
kumipallerosattuma.
Maista, lissää soijaa, lavo lautaselle ja eiku ääntä
kohti !