Ruokablogilistan kärjessä

maanantai 8. heinäkuuta 2013

Banaaniletut ja mustikkasiirappi

Makianhimmoon jottain mitä kaapista irtosi.
Ajatus lähti kytemään jo eilen ko hellulla oli jääny banaanit syömättä.
Sen piti ottaa ne töihin evväiksi mutta tuosa nuo vielä hyllynkulumalla norkoili.
Tarveaineet latasin pöyvälle. Ne löytyy tästä kuvasta. + kreemijauhe jonkä äkkäsin jälestä käsin.


Ensin blendiriin taittelin pari banskua, särin pari kananmunaa, lisäsin pari desiä maitoa ja desin vehenäjauhoja, teelusikan leivinjauhetta, saman verran vaniljasokeria, toista ruokalusikkaa sokkeria ja lopuksi muutaman kierroksen merisuolaa. Lyhyen sekotuksen jäläkeen takina oli valamiina kaatokulhossa.



Seuraavaksi nakkasin pannun levylle ja pikkukattilan toiselle. Pannuun nokare voita, eikä mittään ölöjyä. Eikä sitä levyä tartte täysille ees laittaa. Pikkukattillaan mittasin desin sokkeria ja puoli desiä mustikkamehutiivistettä - luomu. Levy sen verran isolle että alakaa liemi lämpenneen ja kuplahtelleen.


Työvaihe meneillään. Tässä kaikki tarvittava ja kaikki tulee ajoillaan.



Siinä siirappi juttellee ja lätty paistuu omia aikojaan.


Ko siirappi on aikansa kuplinu, eri parin lätyn paiston verran niin voit ottaa sen sivummalle jähtymmään. Elä lässäytä kylymään vetteen ko voi olla että se jässähtää kiini kattillaan taikka rakkeutuu. Hyvä pysyä sekotusnotkeana. Son mukavampi annostellakki.

Täsä vaiheesa ko lätyt paistu ja siirappi jähty mie tein vaniljakreemin. Sutkasin vähän. Otin valamista vaniljakreemijauhetta yhen osan ja kaks ossaa vettä. Ei muutako hulluna sekasin niin monta minuuttia ko yhen lätyn paistosa mennee, sitten hopusti jääkaappiin. Ei sitä palijoa ollu mutta riittävästi kahelle syömämiehelle. Tarkalleen sitä kreemijauhetta mie laitoin sen seittemän lusikkaa.

Tämmönen siittä sitten tuli. Banaanilettu lautaselle. Siihen kreemiä miten päin tykkää laittaa ja lorottelin pikkulusikan kärestä siirappia päälle. Juomaksi kylymää maitoa.




Että meni sokerin näläkä voin sanoa. Nih !



Valamista hyvvää tullee semmoset 8 annosta.
Koko herkun hinta,  riippuen onko banaanit tarjouksessa, noin 4€.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti