Ruokablogilistan kärjessä

sunnuntai 18. elokuuta 2013

Chileistä leipää ja jauhelihapiirakkaa

Nyt käytämä loput tuoreet chilit ja valakosipulit.

Ensin tehhään perus vaalia leipätaikina.
Mie laitan kutajoinki nesteestä (5dl)  puolet enemmän jauhoja ja sitte pussi hiivaa sekä mausteita . Suolaa sekä sokeria enshättään. Tähän taikinnaan lisäksi pari chiliä sekä kolome kynttä valakosipulia + yrttimaustetta lusikallinen. Ni ja lusikallinen chiliölijyä (itetehtyä). Tullee kaks vuokaleipää. Laiskotti, ois voinu leipoa käsinki.

Piirakkapohojaan laitoin jauhoja n 3 dl, leivinjauhetta toista teelusikkaa, suolaa, oliiviölijyä 2 rkl , chilisoosia 2 rkl ja vettä jotta taikinoituu. Sitten kaikki vain sekasin.
Vaikuttaa kovasti pizzataikinalta.
Vuoan voitelin chiliölijyllä  ja painelin taikinan siihen.

Täyte lähti liikkeelle chilien (2kpl) pilikkomisesta sekä valakosipulien (4 kynttä) sekä isohkon porkkanan raastamisesta. Ne pannulle pienen ölijytilikan kans  + 250g jauhelihhaa. Mausteiksi suolaa sekä mustapippuria pari kierrosta.
Ko nämä paistui niin suikaloin puolikkaan keltasesta paprikasta, kaks minisipulia, kaks isoa tuoretta herkkusientä sekä raastoin muutaman kourallisen polarjuustoa.

Täytteet niskaan ja juustosta hattu päälle. Sit vähän yrttisekotusta koristeeksi.

Leivät kohoaa vuoasa, piirakka on uunia vaile niin kuorasin sekä lohkoin 7 pottua.
Mausteiksi merisuolaa, chiliölijyä ja pottumaustetta.

Meijän uuni ei oo mikhän suurista suurin niin ensin piirakka ja potut 200 ´C.
Leivät kohuaa vuoasa pöyvälä, jos tullee yli niin nostele kyytiin vaan.

Piirakkaa paistoin ensin 20 min, sitten otin sen pois ja laitoin leivät kypsyyn  n 30 min,
piirakka takasin n 15 min ja kaikki uunista ulos.



Hyvin meni kaupaksi. Ähkyt taattu !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti