Ruokablogilistan kärjessä

sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Vaniljakakku kirsikkahillolla

Löysin kaupasta hapankirsikoita 700g purkki ja päätin koklata kirsikkahillon tekoa.
Sit mie aattelin, ko maailmassa on jokapäivä montasattaakymmentä vastavalamistunutta
ja synttärisankaria että päätin tehä kakun. 

Kirsikkahillo
Siivilän kautta kirsikat kattillaan
1 dl kirsikkaviiniä
sitruunan raastettu kuori
4 dl hillosokeria

Kaikki kattillaan paitsi sokeri. Kiehuta, möössää kirsikoita haarukalla jos halvat.
Lisää sokeri.
Sekota välillä mutta anna kiehua ainaki 15 minuuttia.
Pese kuumalla vedellä kirsikoiden oma purkki ja kaaja hillo sinne.
Vie kylmään.

Kakkupohoja
5 kananmunnaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

1dl pottujauhoja
1,5 dl vehenäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Voita ja korppujauhoja kakkuvuokaa varten.

Ensin tehe munasokerivaahto, sitten kippaile sekotetut kuiva-aineet seokseen. Hämmennä tasaseksi.
Voitele ja vuoraa vuoka, kaaja seos kyytiin.
Uuni 175´C 35-45 minuuttia.
Ko kämpäsä ruppee tuoksuun hyvältä, ja pinta on saanu väriä niin voit tuikata sitä jollain puutikulla.
Mikäli tikku jää kuivaksi on kakku valamis.

Kostute
Vaniljakastiketta
Maitoa

Täyte sekä kuorrute
2 ½ dl kuohukermaa
2 dl vaniljakastiketta
1 pkt maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl hienoa sokeria

Vaahota kerma, lisää vaniljakastike kokoajan sekoittaen, lisää juusto kokoajan sekoittaen, ja sekota vielä ko laitat sokerin sinne. Maista. Joson pahhaa nii lissää jotaki. Sokeria tai vaniljasokeria.
Vaahtomainen koostumus on ideana.

Leikkaa kakku kolomeen ossaan. Kostuta kakkusiivu kauttaaltaan lusikkaa apunakäyttäen - lusikan pohjalla on helppo hieroa litkua jokapaikkaan , lisää kirsikkahilloa 5 tl keskelle siivua ja ala sieltä siirtelemään reunoja päin, laita enemmän josei se riitä kaikkialle. Ei tarvi olla paksusti - on makosaa. Lätki vaahtoa keskelle siivua 5 ruokalusikkaa - siirtele voiveitseä apunakäyttäen reunoille asti. Toista kunnes olet hattua kostuttamassa.
Kostuta hattusiivu kahtapuolta. Kuoripuoli alaspäin.
Mälijää loput vaahot kuorruutteeksi lusikalla painellen ja siirrellen massaa. Saapi kuohkean näkösen.
Tai tee niin taiteellisesti ko halvat. Koristeena nonparelleja ja pehmeitä sokerihelmiä.
Vein yöksi kylymään. Eli lasitetulle parvekkeelle.
Sinne mie aina vien kaikki jos kelit on jääkaapin kans samaa astetta.

Syömä sitten ko siltä tuntuu !




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti