Ruokablogilistan kärjessä

keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Voileipäkakkua ja juustokakkua

Tästä tullee pitempi rojekti niin pätkimä vähän. Tarkotus on siis valamistaa kaks kakkua sammaan aikaan. Ei oo vaikeeta. Kello on jo sopevasti ilta.

1. pue oikeen mieleiset vaatteet ylle - itse suosin villasukkia, yöhousuja ja rentoa toppia
2. siivoa keittiö että mahtuu hässäämään
3.laita katkaravut siivilään sulaamaan

4. keitä lakritsakinuski jähtymmään näin
- kaaja kuohukerma kattillaan
- pätki sinne 9 kick-patukkaa
- hämmennä niin kauan että son sulaa kuplivaa massaa -  kinuskia
- laita johonki kulhoon jäähtyyn josei ole kauhiasti pikkukattiloita




Sillä aikaa ko kinuski paksunee niin murskaa paketti kaurakeksejä, sulata vajaa 50g voita, loraus maitoa ja sekota ne keskenään.



Tämä massa levitetään tasasesti irtopohjavuokaan leivinpaperin päälle.


Kinuski jähtymässä, pohojamassa oikealla paikalla - laita liivatteita likkoon nelijä kappaletta.
Vatkaa kermavaahto.
Lisää pakka maustamatonta tuorejuustoa ja purkki maustamatonta pehemiää rahkaa.


Lorota sekaan puolet ei niin kuumasta kinuskista, hämmennä.
Kiehauta jottain nestettä vaikka banskulikööriä muutama lusikallinen.
Uita liivatteet sinne ja kaaja massaan.
Levitä massa pohojan päälle ja hunnuta keksintö jääkaappiin.


Laita kolome kananmunnaa kiehummaan.

Tehdään täytteet: Ensin iso kulho johon vatkataan flora kuohukerma, sitten sinne laitettaan majoneesia desin verran ainki, suolaa, herkkukurkkujen lientä pari lusikkaa. Vimppana muttei vähäsimpänä ranskankermaa.
Jaetaan tästä toiseen astiaan kolomasosa.

Palotellaan paprika, herkkukurkkuja, makkarat, persilja.
Lisätään nämä ja tuorejuusto isompaan satsiin.
Valitte joku hyvä juusto - paras.  Yrttitarha ehkä se paras. Maista aina ennenko laitat jottain uutta juustoa, se voi olla pahhaa. Ne dieettijuustot sais pukata roskakatokseen samala kärryllä ko tulevat kauppaanki. Pthyi. Ihime sivumakuja.



Toiseen kuluhoon laitetaan jatkoksi rasia raejuustoa, sulatetut katkaravut, siipaloijut kananmunat ja nippu tilliä. Maista aina välistä että ittekki tykkäät. Lissää sitä mikä ei maistu. Tai peitä maku.

Keksi ensin joku alusta voileipäkakulle, vaikka uunipelti. Vuoraa se leivinpaperilla.
Mie olosuhteitten pakosta - mökkeillessä- kelmutin kattilan sisäosan. Rakennan kakun sinne.



Ala kynsimmään paahtoleipien reunoja irti. Voit pakata ne pussiin oottammaan uusiokäyttöä.
Itse leikkaan ne veitsellä, ensin pinon muutaman päällekkäin ja sitten säälimättä päät irti.
Paitsi jos on käynyt leipävarkaita niin ei taida olla vara kavennella viimisiä siivuja.

Keitä vettä, mausta se tai laita sinne lihaliemikuutio. Tämä on kostuke ja sitä tarvittaan palijon,.
Ainaki joka leivälle kauttaaltaan mitä lavot kakkuun. Mie maustoin suolalla, mustapippurilla ja hunajalla. Keitin varuiksi puol litraa nestettä.

Tee eka kiekka leipää valitsemaasi alustaan, kostuta ne, lisää kinkkutäyte kauttaaltaan.
Lavo uus kiekka leipää, kostuta ne, lisää katkaraputäyte kauttaaltaan.
Lavo uus kiekka leipää, kostuta ne, lisää kinkkutäyte...




Lavo pintakiekka päälle, kostuta hyvin ihan joka ikisestä kulmasta, niputa kelemulla ja lämäse joko paino päällä tai iliman kylymään yön yli vettäytyyn. Mie laitan painoksi juustokakun, joka on kans oottelemassa huomista päivää. Sitä vuorikelemua on hyvä olla sen verran että sen käännäyttää tuohon päälle suojaksi ko en kuitenkaan älynny mainita heti alussa että sen verran riskisti raapassee kaistaleita.



Nyt sitten se juustokakku ulos kaapista, kelmut eestä hetkeksi, loput lakusoosista päälle ja takasin kylymään. Sen kattilan päälle. Ei oo pakko lätkyttää reunoille asti. Ei tämä kovetu, on tahmea.


Ennää ei tarvi ko oottaa huomista. Sillon tehhään kuorrute ja koristukset.
Siihen asti syyään jotakin muuta. Nih !

Juustokakkuhan on oikiastaan jo valamis niin sen hinnaksi tullee noin 10€ ja siitä kyllä riittää.


Hätäkoristeet karkkipussista niin saattiin pikkasenkaan ilimettä syötävälle. On mitä kärttää.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti