Ruokablogilistan kärjessä

keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Muurikkapiffit ja mainiot maissit

 
Pari tuntia sitten pistin lihat marinaddiin ja nytten oon kauhiasti hiillostanu grilliä.
Alotama muurikkapannun pesulla tämän valamistus. Muurikka tulille ja kauhallinen vettä niskaan. Antaa veen keittää yli ja hinkattaan grilliharijalla puhtaaksi. Ei maistu niin ruosteelta.


Tarveaineet tässä. Lihat löytyy hupun alta ja nämä pihet o hyvät olla ettei pala käsi.
 
Ko muurikka on kuiva ja hyvän olonen niin rasvattaan se voiklönällä. Ko se voi on valunu keskelle pannua niin ei muutako lihat sinne käryämmään. Riippuen pannun kuumuuesta niitä saa käännellä ja välillä nostella laijoille enämpi. Puitaki pittää muistaa lissäillä välliin, tämon pitkä rojekti.
 
 
Yrtit ja kaikki vain sinne ne antaa hyvän mavun soosille sitten.
 
 
 Sieläpä kypsyvät, ko se liha on kypsän näkönen eikä vielä palanu tai kuivunu kassaan niin sotkettaan kalija sinne. Ensin puoli tölökkiä ja kohta perrään toinen puoli. Käryää kivasti - muistithan syä jotaki ennenko aloit tekkeen ettei tuu karsea näläkä ootellessa. Mie ainaki söin - yhen nuotiomakkaran ylijääneeseen ressinkiin dipaten.
 Nyt kyllä passaa.
(Lue hätäressinkiohoje aikasemmista kirijotuksista vaikka).
 
Kalija on asettunu niin hulijauta yks purkki kuohukermaa pääle ja kansi perästä.
Sinne jätät tekkeytyyn. Pakko son välilä ravottaa kantta sen verran että vähän sörkkii.
Kerma tummuu melko nopsaan ja alakaa karamellisoitummaan ko se keittyy kassaan.
Ei oo vaarallista. Lihatki tummu sen kalijan kansa . Antavat mukavasti väriä.
 
 
Ko kastike on kohillaan niin laitappa sinne maissit. Voi ryökäle miten hyviä maisseja tullee - siet käsitä. Siittä soosista irtuuaa vaikka mitä parhaita aromeita. Muutako rullailet menemään vain.
Ja kansi pääle muhitutat sielä - voi että !

Sitten ko kaikki on valamiina niin otappa pari paahtoleipä siivua soosinimijäksi ettei mene haaskoille.


 
 Siinä sitä sitten on ja yrttituorejuustoa pääle että saapi jottain kylymää ja mehukasta vielä lisäksi.

Hintaa näille kaikille tullee jokseenkin 5 €.
 
Ja on kyllä maailman maistuvimmat maissit !
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti